Sugar Pop Institute 2017

Lick it, Stick it, Rock it & Roll it

Sugar Pop Institute presenteert een tentoonstelling over stokken en stenen tijdens de Haarlemse Lente 2017. Stokken en stenen zijn eeuwen oude objecten die regelmatig terug te zien zijn bij/in hedendaagse kunstwerken. De kunstenaars tonen werken die ontstaan zijn door het observeren, gebruik maken van en/of gebaseerd zijn op stokken/stenen.

Deelnemende kunstenaars 

Onder andere: Conny Kuilboer, Mari Stoel, Pieter van der Schaaf, Kato Six, Ruth van Beek, Mathias Prenen en Boris de Beijer.

Blik van de Buitenstaander 

Bij de tentoonstelling zal een magazine/publicatie verschijnen die samengesteld is door het team van Sugar Pop Institute (Ralph de Jongh, Marianne Hotske Hamersma en Manique Hendricks) in samenwerking met Janneke Hopman. Hierin staan interviews en teksten van mensen die op een andere manier met stenen/stokken werken of hebben gewerkt. We gaan in gesprek met oud conservator van het Teylers Museum, Bert Sliggers we brengen een bezoek aan de Veluwe waar we met boomchirurg Rogier Vogelzang in gesprek gaan over o.a. wandelstokken en zwerfstokken en er zal een interview te lezen zijn met Annette Vierbergen van de winkel Geomine waar ze eigen gevonden stenen, mineralen en fossielen verkoopt. Daarnaast leveren kunstenaars Juliaan Andeweg, Janneke Hopman en Sibylle Eimermacher ook een bijdrage aan deze publicatie.

Programma Haarlemse Lente

24 maart – 17.00 uur

Opening tentoonstelling

Sugar Pop Institute ( te gast bij MAD beheer)
Damstraat 27
2011 HA Haarlem
https://www.facebook.com/pg/sugarpopinstitute/