De Vishal

Locatie: Van Duivenboden Interieur
Gedempte Oude Gracht 90 – 94

Openingstijden
Vrijdag 28 september: 09.30 – 18
Zaterdag 29 september: 09.30 – 18
Zondag 30 september: 12-17

De Vishal presenteert: ‘Hidden in plain sight’.

Drie kunstenaars, verschillend in discipline en uitvoering, ontmoeten elkaar in één van de stijlkamers van Van Duivenboden Interieur. Wat zie je als toeschouwer? De kunstwerken en locatie geven zich niet direct prijs, ze nodigen uit om net iets langer te kijken, te ontdekken en meegevoerd te worden. Hidden in plain sight.

Deelnemende kunstenaars:
Anne Kolbe, Jos de l’Orme, Alice Brasser.

*Let op afwijkende openingstijden op vrijdag 28 september van 9.30 – 18.00 uur en op zaterdag 29 september van 9.30 – 18.00 uur.

Over De Vishal

De vishal is in 1769 gebouwd als overdekte vismarkt ter vervanging van een eerdere vishal uit 1603 en heeft tot aan de Tweede Wereldoorlog dienstgedaan voor de handel in vis. Na de oorlog is de de ruimte gewijzigd in een tentoonstellingsruimte voor het Frans Halsmuseum. In 1993 is het als zelfstandige kunstenaarsvereniging verdergegaan.

De Vishal geeft op zo laagdrempelig mogelijke manier (gratis) toegang tot kwalitatief hoogwaardige actuele beeldende kunst. Dat doen ze door jaarlijks 10 verrassende en gevarieerde tentoonstellingen te organiseren.

De Vishal heeft als vereniging een levendige sociëteitsfunctie en handelt vanuit het idee van collectiviteit, gedragen door bestuur, leden en vrijwilligers. De vereniging fungeert als netwerk en platform voor haar (actief betrokken) leden. De Vishal onderscheidt zich door haar Do It Yourself-mentaliteit: alles gebeurt vóór en dóór haar kunstenaarsleden.

Kunstenaarsvereniging De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
www.devishal.nl