De Hallen Haarlem

 

Grote Markt 16

 

De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem sluit aan op de Haarlemse Lente met post-minimal werk van Philippe van Snick, naast de tentoonstelling van Maria Barnas & Douwe Jan Bakker en Inflected Objects #2

 

vrijdag 18 maart

Tijdens de kick-off van de Haarlemse Lente op 18 maart presenteert het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem de gloednieuwe editie van het museummagazine TOON. Verbeelding van toen en nu is wat TOON biedt: nieuw en oud gaan samen. TOON geeft ook een terugblik en een vooruitblik op het programma van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

Het magazine wordt elk jaar door een ander aanstormend talent ontworpen. Vormgever Hanna Rullmann gaf TOON dit jaar gestalte. Het is vanaf 18 maart in het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem voor  € 5,00 verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Tijdens de feestelijke launch met drankjes van Vedett en dj-set van Joost de Haas zal om 17:30 uur de eerste TOON 2016 uitgereikt worden. Ga op de foto met TOON voor de blow-up cover en je ontvangt een gratis exemplaar. Fotograaf Claudia Crobatia (o.a. Dazed & Confused, Blend, Glamcult, OOR, Rolling Stone, Nylon, MOAM) brengt je bijzonder mooi in beeld.

Het museum is deze avond van 17:00 – 20:00 uur geopend en gratis toegankelijk.

 

zaterdag 19 maart

11.30 : Brunch talk met Philippe Van Snick.

Op zaterdag 19 maart gaat kunstenaar Philippe Van Snick in gesprek met Krist Gruijthuijsen (Grazer Kunstverein) en Xander Karskens (conservator hedendaagse kunst Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem). Voorafgaand aan de artist talk staat voor de deelnemers een ontbijt klaar van croissants met koffie.

11:00 uur inloop, Frans ontbijt
11:30 – 12:30 uur artist talk

Op vertoon van een geldig entreebewijs tot De Hallen Haarlem kunt u deelnemen aan deze activiteit. Gelieve te reserveren via reserveringenatdehallendotnl

 

Zondag 20 maart

14.00 : Rondleiding Inflected Objects.

Op zondag 20 maart leidt Melanie Bühler (curator van Inflected Objects) u rond en vertelt de ins en outs van deze tentoonstelling. Collectiestukken van Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem zijn hierin samengebracht met werk van Martijn Hendriks, Katja Novitskova, Vanessa Safavi en Dan Walwin. Artefacten die jarenlang op depot lagen opgeborgen, als een kreeftenschaar of een vaandel, zijn gecombineerd met hedendaagse kunstwerken. Gepresenteerd in een spookachtige setting laat deze tentoonstelling zien hoe heden, verleden en toekomst zich kunnen vermengen tot een nieuw geheel, en objecten die onttrokken waren aan het oog van het publiek nieuwe waarde verkrijgen.

Deelname is gratis, aanmelden kan de dag zelf bij de museumbalie.

 

 

 

 

Op vrijdagavond gratis entree. Tijdens het weekend gelden de gangbare toegangsprijzen, muv bezoekers die deelnemen aan de literaire performanceroute van Mooie Woorden