De Vishal

Grote Markt 20

 

Crossing Lines

 

Floor van Keulen, Joost Krijnen en Willem Besselink

De Vishal, Haarlem

Opening: 18 maart, 18.00 uur met Food Art door Kunsthuis 156

18 maart t/m 17 april 2016

In de tentoonstelling Crossing Lines zullen de kunstenaars Floor van Keulen, Joost Krijnen en Willem Besselink ieder een site specificinstallatie maken. Lijnen zullen de basis zijn van drie monumentale werken.Ieder tekent op zijn manier in de ruimte.

(..) “Figuren en gezichten geven niet meer dan één mogelijke betekenis aan de stroom van gebeurtenissen die uit de ene tekening wegvloeit om zich in de volgende voort te zetten. Wat gisteren een schaatsenrijder voortbracht, groepeert zich vandaag tot een ‘abstract’ labyrint, om morgen een tekst in een gefingeerd of geheim schrift te worden. Als er een constante betekenis is, dan deze: dat je niets als een van alles afgesnoerd, in zichzelf gesloten systeem kunt beschouwen, dat alles groeit en verandert, en dat in één enkele werkelijkheid verschillende patronen te ontdekken zijn.” (..)

(uit: ‘Notities, Floor van Keulen’, Cor Blok)

 

Floor van Keulen (Amsterdam, 1951) zal  in de Vishal een muurschildering maken.

13032014 kers (1) - kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muurschildering Fleur van Keulen

 

Willem Besselink (Venray,1980)
is gefascineerd door onderliggende structuren in zijn alledaagse omgeving.

Zijn installaties, tekeningen en objecten zijn visualisaties van de gegevens die hij tijdens de zoektocht naar die structuren verzamelt. Voor de ruimtevullende installatie in de tentoonstelling Crossing Lines in de Vishal zal hij op zoek gaan naar structuren van deze specifieke locatie. Structuren in de architectuur en zijn eigen gebruik ervan, in de geschiedenis van het gebouw en welke rol hij daarin zelf speelt, en in de functies van de ruimte en hoe hij daar zelf gebruik van maakt, als kunstenaar, als bezoeker, als onderzoeker.

 

Joost Krijnen (Breda 1983) maakt tekeningen waarin lijnen en kleuren vele vormen aannemen, met als overkoepelend motief de dagelijkse routine van tekenen, schilderen, schetsen of simpelweg lijnen op papier zetten. Energieke en monumentale gebaren worden afgewisseld met uitgewerkte portretten in sierlijke lijnen of snelle schetsen. Strikt geometrische, gekleurde vlakken worden in perspectief gebracht door schijnbaar willekeurige eerste pogingen. In deze transformatie is het de kunst om het intuïtieve en procesmatige zichtbaar te houden en tegelijkertijd een sterk beeld neer te zetten. Krijnen maakt speciaal voor de tentoonstelling Crossing Lines een nieuw werk.

 

The workshop, 2014, charcoal, marker, pastel, ballpoint, pencil, acrylic and tape on primed MDF panel
and paper combined with clay, plastic, MDF and painted wood, 244 x 366 x 50 cm

Joostr Krijnen

 

Ook is zal in de kleine zaal een site-specific installatie te zien zijn van Femke Schaap.

 

18 maart: Food Art

 

Tijdens de feestelijke openingsavond op 18 maart kun je bij De Vishal aanschuiven voor Food Art, verzorgd door Alet Pilon en Arthur Kempenaar van Kunsthuis 156.

Reserveer nu via deze link: www.devishal.nl/