Mooie Woorden

 

Mooiewoorden_haarlemselente_20maart_evenementbanner

 

Op zondag 20 maart reis je gratis naar Haarlem met het boekenweekgeschenk en kun je aansluiten bij een literaire performanceroute die langs een bijzondere selectie van al deze plekken voert. Mooie Woorden presenteert literaire performances door jonge, debuterende schrijvers, bijvoorbeeld op zaal in het historische Teylers Museum of in de intieme, huiselijke sfeer van kunstenaarsinitiatief de-Passages.

 

Zorg dat je op tijd aanwezig bent voor de start van de route in Museum het Dolhuys (pal naast het station) om 14.00.

Van daaruit lopen we naar 4 andere locaties en eindigen we om 17.00 met pintjes Vedett bij Sugar Pop Institute!

 


Lotte Lentes

LotteLentes-StudioSchulteSchultz

 

 

 

Lotte Lentes (1990) schreef voor De Titaan, De Optimist, Trouw en Tijdschrift Ei. In 2014 werd ze tweede tijdens de finale van Write Now! Ze is de tweede helft van literair duo Arts & Lentes, waarmee ze performances maakt op het snijvlak van theater en literatuur. Lotte is dramaturg voor NTGent en was redacteur bij literair tijdschrift Das Magazin. Ze neemt deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, waar ze verschillende vertelvormen onderzoekt. In november 2015 verscheen haar chapbook De jongen, het stof.

websites: http://lottelentes.nl/ en http://artsenlentes.nl/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarah Arnolds

foto

 

 

 

Sarah Arnolds (1992) studeerde in 2014 af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Beeld & Taal. Taal. Ze schrijft filmscenario’s, verhalen en poëzie. In 2015 schreef ze het scenario voor de korte film Je vriendin koopt een vis op de markt die werd geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival 2015.

 

Verhaal: http://www.slowwritinglab.nl/blogs/index.php?p=24

Poezie: http://www.revisor.nl/entry/1422/twee-gedichten-sarah-arnolds 

 

 

 

 

 

Roos Vlogman

 

 

 

Roos Vlogman (1992) studeert Creative Writing aan ArtEZ in Arnhem. Ze schrijft proza en poëzie en maakt theater. Ze mocht tweemaal door naar de finale van Write Now!, stond op de Longlist van de Lowlands Schrijfwedstrijd 2014 en droeg voor op onder andere Het Gedichtenbal en de Zwarte Cross. Ze schrijft over goede bedoelingen met een treurige afloop en verknoeide huiselijkheid, zoals het organiseren van een feest waar je jezelf het liefst op de badkamer opsluit, omdat het te druk, of juist te rustig is.

 

Website: http://roosvlogman.tumblr.com/ filmpje: http://www.tzum.info/2015/10/filmpje-ruben-van-gogh-en-roos-vlogman-in-de-loofgangen/ 

 

 

 

 

 

Jente Jong

 

Jente Jong is actrice, theatermaakster en schrijfster. In 2006 studeerde ze af aan de Theater Academie in Amsterdam. Ze schreef en maakte vier solovoorstellingen, waarmee ze speelde in theaters en op festivals door het land. Maandelijks verschijnt er een column over haar ervaringen in de wereld van film en theater op Castingnieuws.nl. In mei is ze te zien op het Leidse grachtenfestival Schemerstad en in de Wijksafari Bijlmer van Adelheid Roosen. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman en een dichtbundel. 

Website: http://www.jentejong.nl/HOME.html

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvR1NFjRirxJsjnqdmDxxwA 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roos van Rijswijk

 

rvr

 

 

Roos (1985) is geboren en getogen in Amsterdam. Ze groeide op in Zuid-Oost en woonde daarna in bijna alle hoeken van de stad, zonder dat het haar ooit verveelde. Nu woont ze in Noord. Roos studeerde Nederlands en Literatuurwetenschap. Ze werkt als columnist en journalist voor Advalvas, het Magazine van de Vrije Universiteit. In diverse literaire tijdschriften publiceerde zij korte verhalen en in 2014 was zij één van de initiatiefnemers van de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste korte verhalen bundel. In februari 2016 verscheen haar eerste roman, Onheilig, bij uitgeverij Querido.

website: http://www.roosvanrijswijk.nl/