Nieuwe Vide

 

Minckelersweg 6

 

Notes from the underground

 

Deelnemende kunstenaars
Jantine Wijnja
Dóra Benyó
Polina Medvedeva

De Haarlemse Lente – het weekend waarin alle Haarlemse cultuurinstellingen traditiegetrouw de deuren open, met een gemeenschappelijk thema – heeft dit jaar als titel: Jubilee Lines. De titel is een verwijzing naar de Jubilee Line, de jongste lijn van de Londense metro, die werd geopend in 1979. De Jubilee Line verbindt het noorden van de stad met het oosten, en heeft een lengte van 36,2 km.

Nieuwe Vide stuurt in het eerste kwartaal van 2016 drie jonge kunstenaars voor een paar dagen naar Londen, en heeft ze gevraagd om daar de Jubilee Line te nemen, en n.a.v. die trip werk te maken. Dat werk is van 18 maart 2016 – de eerste dag van Haarlemse Lente 2016 – t/m 3 april 2016 te zien in Nieuwe Vide. De titel van dit project is ontleend aan de korte, existentialistisch getinte roman van Fjodor Dostojevski. Tegelijk verwijst het natuurlijk naar de “Underground’, en dus de metro.

De expositie en het feest zijn gratis toegankelijk

 

Afterparty Haarlemse Lente

De Afterparty op de eerste dag van Haarlemse Lente vindt dit jaar ook plaats in Nieuwe Vide, en begint op 18 maart om 22u.

Er zijn optredens van: De Witte Dieven, Steye Felix en ’t Vlaggenschip. Dj’s zijn deze avond: Henkerchief, Crusty Locks.

 

Klik voor meer info

  vlaggenschip adsteye