Haarlemse Herfst 2018

28 – 29 -30 september 2018

Dit jaar treden de musea, presentatie plekken en kunstenaarsinitiatieven achter de Haarlemse Lente buiten hun muren en presenteren zij een vernieuwend programma onder de naam Haarlemse Herfst.  Het programma wordt op vrijdag 28 september van 16 – 17 uur feestelijk afgetrapt in Museum het Dolhuys.

In het laatste weekend van september stelt iedere deelnemende instelling voor één weekend een tentoonstelling samen met hedendaagse kunstenaars op een bijzondere, soms zelfs verborgen, locatie in het centrum van Haarlem. De verborgen ruimtes vormen de rode draad in het concept waarin nieuwe zienswijzen, het anders kijken en het aan het licht brengen van zaken die normaal gesproken niet zichtbaar zijn, centraal staan. Door middel van deze presentaties en interventies van hedendaagse kunstenaars op buitengewone locaties in Haarlem – zoals historische stijlkamers, maar bijvoorbeeld ook de oudste nachtclub van Nederland – ontstaat een verrassende route door het centrum van Haarlem. Op zaterdag 29 september is er een avondprogramma met een debat en screenings in 37PK. Op de laatste dag van het festival, op zondag 30 september, zijn alle tentoonstellingslocaties te bezoeken en is er een finissage om 17.00 uur aan het Donkere Spaarne 32.

Deelnemers van de Haarlemse Herfst 2018: 37PK, de-Passages, De Vishal, Museum het Dolhuys, Frans Hals Museum, Horizonverticaal, Kunstfort bij Vijfhuizen, Nieuwe Vide en Sugar Pop Institute.

Haarlemse Herfst 2018 is mede mogelijk gemaakt dankzij de Gemeente Haarlem, Haarlem Viert Cultuur, J.C. Ruigrok Stichting, het Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord-Holland, Classicus Private Insurance en We Are Public.