Nieuwe Vide

Locatie: Stalhouderij- en manege Vosse
Kinderhuissingel 2-D

Openingstijden
Vrijdag 28 september: 17 – 22
Zaterdag 29 september: 12 -17
Zondag 30 september: 12-17

Bernardo Zanotta, Second Dawn, Video-installatie, 2018.

Nieuwe Vide presenteert tijdens Haarlemse Herfst kunstenaar/filmmaker Bernardo Zanotta. Zijn video-installatie ‘Second Dawn’ (2018) transformeert Stalhouderij Manege Vosse in Haarlem in een theater waar een science fiction verhaal zich ontvouwt. De video is gebaseerd op Arthur C. Clarke’s gelijknamig prozaverhaal uit 1951. Zanotta’s video heeft de structuur van een verhaal in een verhaal: enerzijds is het gerelateerd aan Clarke’s oorspronkelijke tekst, anderzijds wordt het proces van ontmenselijking tussen twee acteurs vastgelegd, het verlies van eigen perspectief en de transformatie van een bijna beestachtige gemeenschap tot een technologische beschaving.

Zanotta (Porto Alegre, 1996) is een Braziliaans filmmaker/beeldend kunstenaar, woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Hij behaalde zijn bachelor diploma aan de Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam). De afgelopen jaren is zijn werk tentoongesteld op festivals/plekken zoals: 71st Locarno Film Festival (Locarno, Zwitserland), 64th Kurzfilmtage (Oberhausen, Duitsland), BIDEODROMO (Bilbao, Spanje), Process Film Festival (Riga, Letland), Supermarket Art Fair (Stockholm, Zweden) en Nieuwe Vide (Haarlem, the Netherlands).

www.bernardozanotta.nl


Bernardo Zanotta, Second Dawn, Video-installatie, Still, 2018.

Over Nieuwe Vide

Stichting Vide Cultura’s Bovenste Ring is op 29 december 1994 opgericht met als doelstelling de bevordering van de productie en de expositiemogelijkheden (en andere verspreidingsmethoden) van de beeldende kunst. De programmering bevat veel nieuwe media (video, geluid, installaties). Maar de Nieuw Vide laat op zijn tijd ook andere vormen zien. Waarbij ze van oudsher een warme belangstelling hebben voor de populaire cultuur (strips, film, muziek, theater, literatuur) en technologie.

Nieuwe Vide
Minckelersweg 6
2031 EM Haarlem
www.nieuwevide.nl