Sugar Pop Institute

Locatie: Regentenkamer, Museum het Dolhuys
Schotersingel 2

Openingstijden
Vrijdag 28 september: 17 – 22
Zaterdag 29 september: 12 -17
Zondag 30 september: 12-17

Sugar Pop Institute maakt een tentoonstelling in de Regentenkamer van Museum Het Dolhuys met Bonno van Doorn en Simon Wald-Lasowski.

Bij Sugar Pop Institute ontstaat een samenwerking van Simon Wald-Lasowski en Bonno van Doorn waar de geest centraal staat. Maar wat is de geest eigenlijk? Is de geest niet gewoon een mythe, net zoals aliens? In een wereld vol ‘make believe’ proberen wij onze weg te vinden in deze kosmische puzzel, met wat voor het oog wellicht zinloze experimenten lijken te zijn. Soms krijgen we aanwijzingen door middel van gebeurtenissen en objecten, maar vaak tasten wij in het donker, zo donker als de zwarte gaten van de nacht. Wij willen vrij zijn van de hokjesgeest, maar ontkomen er niet aan ons af te vragen hoe wij gevormd worden door onze omgeving en hoe de wereld gevormd wordt door ons denken? Een eindeloze zoektocht naar het vinden van herkenbaarheid zonder werkelijk te weten wat we zoeken.

Over Sugar Pop Institute

Tijdens de Haarlemse Lente 2016 lanceerden Ralph de Jongh en Marianne Hotske Hamersma een nieuw kunstinitiatief in Haarlem: Sugar Pop Institute. Dit nomadische platform hebben ze opgezet – met een lolly in de mond- vanuit de drive om kunstevenementen te organiseren, publiek kennis te laten maken met hun geliefde kunstenaars en een zoete laag te smeren in het Haarlemse. Sinds 2017 is kunsthistorica Manique Hendricks onderdeel van het team van Sugar Pop Institute.

https://www.facebook.com/sugarpopinstitute/